25 Ekim 2014 Cumartesi

Pınar Karşıyaka - Torku Konyaspor Basket Maç Değerlendirmesi

Türkiye Basketbol Ligi 3. Hafta mücadelesinde, ilk iki maçından da galip ayrılan iki takımın karşılaşmasından Pınar Karşıyaka 75-68 galip ayrılarak iyi başladığı sezonda üçte üç yaparak başarısını sürdürdü. Karşılaşmanın ilk periyoduna iyi başlayan Torku Konyaspor 16-13'le ilk çeyreği önde bitirse de maçın ilerleyen bölümlerinde geniş rotasyonunun da avantajını kullanan Pınar Karşıyaka bir ara farkı 16'ya kadar taşıdı. Mücadelenin son çeyreğinde etkili bir oyun oynayarak oyuna ortak olan Torku Konyaspor bazı hücumlardan eli boş dönerek farkı daha da kapatamadı ve bu sezonki ilk mağlubiyetini almış oldu. 

Pınar Karşıyaka'da Mutlu Demir dışında bütün oyuncular süre buldu ve coach Ufuk Sarıca genç yetenekleri Egemen Güven'e maçın önemli anlarında da süre tanıdı. DJ Strawberry'nin performansı pek iyi sayılmazdı.

Torku Konyaspor adına işler iyi giderken Sean Williams'ın taraftarlarla girdiği diyalog sonrasında teknik faul almasından sonra takım halinde bir düşüş yaşadılar ve Pınar Karşıyaka ilerleyen bölümde farkı 10 sayı civarına taşıdı. Ligimizin en renkli simalarından olan Sean Williams bu tür durumlarda takımına ve kendisine zarar verebiliyor, benzer şekilde geçtiğimiz sezon da yine Karşıyaka Arena'daki maçta Pınar Karşıyaka taraftarları ile sürtüşme yaşamıştı. 
 
Torku Konyaspor'da Jason Boone ve Thomas Guinn'in vereceği katkı onlar adına büyük öneme sahip. Burak Selen'in de sezonu kapamasından sonra yerli oyuncu rotasyonu iyice daralmış olan Torku Konyaspor'da uzun yabancıları gününde olmazlarsa ciddi anlamda oyunun içinde sıkıntıya düşebilirler.
 
Torku Konyaspor'da yerlilerden ise bugün Cihan Amasyalı'nın gösterdiği performans çok iyiydi, bulduğu sürenin hakkını iyi verdi diyebiliriz.
 
https://twitter.com/BasketbolYorum1
 
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder