18 Ekim 2014 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi-68 Aksaray Belediye Maç Analizi ve Kadro Değerlendirmesi

TB3L'de yeni sezonun ilk haftasında izleme fırsatı bulduğum ilk karşılaşma İzmir Büyükşehir Belediyesi-68 Aksaray maçı oldu. 68 Aksaray oyuna etkili başlasa da ikinci çeyrekten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi etkili oyunuyla rakibini devre dışı bırakmayı başardı. Tabi bunda İzmir ekibinin geniş rotasyonla oynaması da çok etkili oldu. İzmir BŞB. hakkındaki ilk izlenimlerim olumlu oldu. Geçen sezona göre kadroyu daha iyi oluşturmuşlar. 68 Aksaray ise oyununun içinde çok kalamadı ve dağınık bir takım görüntüsü verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde maçın en skoreri, 15 sayıyla oynayan tecrübeli oyuncu Engin Elhan oldu.

Biraz da takım kadrolarına değinmenin yararlı olacağını düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen sezonki kadrosundan Engin Elhan, Tamer Gürpınar, Ömür Gökçepınar ve Tolga Kanmaz'ı tutmuş. Geçen sezonu SOCAR Petkim'de geçiren tecrübeli oyuncu Güven Esmer'i kadroya eklemeleri onlar adına çok olumlu olmuş. Ayrıca Vestel'i Hakan Yavuz'un yönettiği dönemde iyi süreler alan Furkan Bingölbalı da onlar adına etkili bir hamle olmuş. Geçen sezonu Best Balıkesir'de geçiren Orhun Güngören ve Bandırma Kırmızı'dan genç guard Çağrı Yeşildağ da kadrolarında yer alıyor. Pivot pozisyonu için geçen sezonu Muğla Ormanspor'da geçiren eski oyuncuları Omay Yıldırım'ı kadrolarında yer bulmuş. Geçen sezonu Bostanlıspor'da geçiren Cemre Özer ise uzun pozisyonları için diğer oyuncuları. Koç Mustafa Ağme 96 doğumlu Batuhan Yeşilturna'ya da bugün çok süre verdi.

68 Aksaray Belediye geçen sezonki kadrosundan Umut Lafatan'ı kadrosunda tutmuş. Geçen sezon Hacettepe Üniversitesi kadrosunda yer alan Ürdünlü oyuncu Sinan Eid, Boluspor'dan Ramazan Öksüz, Adanaspor'dan Ferit Deniz ve Erhan Taşlı da kadrolarında önemli süreler bulan diğer oyuncuları.

https://twitter.com/BasketbolYorum1



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder