24 Ekim 2014 Cuma

Orkide Gediz Üniversitesi - Sinpaş Denizli Basket Maç Değerlendirmesi

TB2L'de üçüncü hafta karşılaşmalarının ilk gününde Orkide Gediz Üniversitesi sahasında SİNPAŞ Denizli Basket'i konuk etti. Orkide Gediz Üniversitesi maça çok etkili başlayıp bir ara çok ciddi bir fark yakalasa da, rotasyon faktörünü çok iyi kullanan Denizli aradaki farkı azaltıp öne geçmeyi başardı ve arkasından farkı iyice açarak, deplasmanda 16 sayı farkla galip gelerek çok değerli bir galibiyet aldı. Geçen hafta sahasında Mamak Belediye DSİ'yi çok farklı mağlup ederek morali yükselen Denizli ekibi bu galibiyetle zirve için ne kadar iddialı bir takım olduğunu gösterdi diyebiliriz. 

Ligin ilk haftasında SOCAR karşısında izlediğim Denizli ile bu maçtaki Denizli arasında çok fark vardı. Beşiktaş Integral Forex'ten kadrolarına kattıkları Amerikalı forvet Tyler Stone (1991-2.03) enerjisi ve iyi oyunuyla takıma çok şey katmış. Ayrıca guardları İlker Türel ve Alper Özcan da bugün iyi bir oyun çıkardılar. Osiris Eldridge bugün de faydalı bir şekilde oynadı, onun gibi etkili bir oyuncuya sahip olmaları Denizli adına büyük bir artı.

Gediz Üniversitesi ise bu maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen tecrübeli oyuncuları Polat Kocaoğlu'nun eksikliğini fazlasıyla hissetti. SİNPAŞ Denizli Basket'in oyunda ivme yakaladığı dönemde art arda yapılan top kayıpları ve savunmada yapılan hatalar, boş bırakılan oyuncuların peş peşe bulduğu sayılar Gediz'e pahalıya mal oldu. 

Gediz Üniversitesi'nin öğrencilerinin maça bir hayli ilgi göstermeleri ise onlar adına sevindirici ve büyük bir kitle olmasa da maçta sürekli tezahüratlarda bulunarak takımını yalnız bırakmayan taraftar kitlesine sahipler. Ayrıca maç öncesi seçilen müzikler de başarılıydı.

 
https://twitter.com/BasketbolYorum1
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder